) Denna gången har jag rotat i mina norska gamla rötter och gjorde skoleboller (skolbröd) Minns att vi nästan alltid åt de när vi hälsa på mormor på sommarloven innan vi flytta upp till Värmland
500 g skinn- och benfri torskfilé. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g skinn- och benfri torskfilé 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör 2 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 dl Kelda® mild citronsås ½ dl hackad färsk gräslök 2 msk stenbitsrom
Servera med kokt potatis och gärna en ärt- eller kålstuvning och kanske lite lingon. Norska kjøttkaker med brun sås4 port500 g blandfärs2 ägg2 dl mjölk1 msk potatismjöl3 gul lökar2 tsk salt1 tsk peppar0,5 tsk muskatnöt0,5 tsk ingefäraBrun sås4 msk smör4 msk mjöl3 dl vatten0,5 buljongtärningBlanda köttfärs med salt, peppar, potatismjöl och mjölk
Istället för kanelbullar så gjorde jag skoleboller, inser idag att jag behövde justera mjölmängden drastiskt än det jag använde förra gången och det är ju lite kruxet när man bakar med glutenfritt mjöl och mäter med mått istället för att gå på vikt
Idag önskade min tjej pannkaka helt out of the blue och här är ett recept på "lapper" som det kallas här i norge, en pannkaksliknande matbit som är god som dessert eller ha i väskan som nödlösning om du har griniga barn pannkaka
Idag så passar det perfekt att bjuda på något Norskt och en hyllning till min Mamma Karin som inspirerat mig till att jobba med mat, för hon har alltid skämt bort vår familj med vällagad mat, närodlat och hemlagade sylter, safter, gurkor
Fjäll och vinter är en god kombination och själva bor vi vid Norska gränsen ett par dagar och låter dagarna fyllas av så mycket utomhus som vi bara kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.