Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk. som tårtfyllning eller istället för grädde på kladdkakan, tårtan eller fruktsalladen
Allt vi smakar på kommer vara vetefritt, glutenfritt, mjölkproteinfritt och utan vitt socker. Vi går igenom recept, ingredienser och tekniker för att ge svar på det du behöver veta så att du enkelt klarar julstöket med en massa gott och hälsosamt att bjuda på
burk kondenserad mjölk ca 4 timmar under lock i en gryta med vatten. 1 burk(ar) kondenserad mjölk. 1. Godaste kolasåsen får du genom att helt enkelt koka en oöppnad
Har man kombinerat rätt så håller man sig mätt länge även på sallader. Här kommer mättande salladstips ur boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker”
Använder engångs är jag osäker på om du behöver smörja. Lägg i socker,vaniljsocker, det mjölkfria margarinet (gärna delat i mindre bitar), ägg och bittermandelaromen (kan förstås uteslutas för en mer neutral smak)
En av deltagarna föreslog att vi skulle ge oss på att koka mjölkmarmelad, eller Dulce de Leche, från grunden dvs med färsk mjölk istället för kondenserad, och jag hängde på
kokas påmjölk, grädde och socker och smaksätts med vanilj. I vissa recept används endast grädde man kan variera förhållandet mellan grädde och mjölk som man vill
Skillnaden är väl egentligen att den första är ett spumante, dv. naturligt lätt bubblande och tranquillo som betyder lugn och i detta sammanhang antyder på vinets mycket få eller helt frånvarande bubblor
som frukostmål med mjölk. Ordet nyttigt kan ju betyda olika beroende på vem man frågar. Ju mer fiber, fett och protein ett mjöl innehåller, desto lägre GI får det vilket leder till att det tar längre tid för kroppen att bryta ner kolhydraterna och ger ett lägre insulinpåslag
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.