100 g
finhackade crabsticks 1 msk finhackad purjolök 1 dl lättmajonäs 25 g röd stenbitsrom 1 msk finklippt dill 1 dl matlagningsgrädde 2 tsk gelantinpulver 4-6 salladsblad 6-8 rädisor Dekoration: 1 msk lättmajonäs ½ kg räkor med skal 15 cm gurka ett par citronskivor dillkvistar
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta
Häll kola smeten på pajen/kakan och ställ in i kylen så att den får sätta en stund. En jätte god kola som du kan avända som fyllning på pajer och kakor
Ungefär som när en del slår sig ner med en kopp rykande varmt te och en filt över axlarna. Blomkål och kokosmjölk blir verkligen varmt, lent och mättande
Ställ i kylskåp medan du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen. 1Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25–35 minuter tills fyllningen ”stannat”. 1Servera med turkisk yoghurt
Och med egenskaper som len, mjuk och fluffig (utan dess like) glider den liksom ner helt utan anstängning och placerar sig mellan alla kräft-, snaps- och pajlager
Börja med att hacka upp lök, paprika, äpple och skinka, blanda detta med cream fraichen. Smaka av med alla kryddor och brer sedan ut detta på en tunnbrödsrulle
Ingredienser Portioner. 4 6 dl vatten 1 1/2 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 600 g tunt skivad rabarber 2 msk potatismjöl 1/2 tsk socker att strö över mjölk till servering Lägg till i inköpslistan
Koka upp på medelvärme tills lagen fått lite färg, ta kastrullen från plattan. Garnerna pannacottan med den överblivna kokosen och servera med physalisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.