I dag tänkt vi slänga inytterligare förslag på smarrigadrinktilltugg och förrätter, dels en räkröra som kan serveras på flera olikavis, och dels dom där ostpuffarna som vi skrev om på självaste lillejulafton
Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt. Toast Skagen. Här serverar vi den på en LCHF-smörgås som är helt fantastiskt god (vi bakar den hela tiden nu
Denna gången blev det en variant med Skagen röra. När man har vuxna barn som blir sugna på smörgåstårta så får man se till att göra dem extra glada då och då
Riktigt gott alltså och tillsammans med ett glasvittvin är detta en utmärkt förrätt. Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans â€uppfinning†och är idag en väldigtvanlig förrätt i det svenska köket
Rör ihop allt till en räkröra. Skala och finhacka rödlöken (hacka ev. Nu är räkröran klar att servera på räkmacka, räksnittar, räktoast eller till bakad potatis
Blanda räkor, dill, citronsaft, majonnäs och crème fraiche. Lägg röran på brödskivorna. 12 msk Färsk dill. 11/2 msk Pressad citronsaft. 11 msk Crème fraiche. 14 st Skivor surdegsbröd. 14 st Skivorcitron. 1Stek brödskivornai smör tills de är frasiga. 1Lägg toast skagen på en bädd av ruccola och garnera med en citronskiva
Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Jag är en utav alla som ofta väljer detta om jag går på en klassisk känd restaurang bara för att kunna göra en bedömning på vilken restaurang jag tycker serverar den godaste
Vi använde oss av Schweppes mojitomixer och det var supersmidigt och väldigt gott, det var skönt att slippa hålla på med sockerlag och moddla mynta utan bara hälla upp iglaset och blanda med rom/mosade hallon
Blir nog fin att servera icocktailglas också. Syrlig förrätt med sting som verkligen var riktigt god. Rekommenderas verkligen, kommer göra denna rätt flera gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.