Mangold - stjälkar och blad. Den här goda ugnsomeletten gjord på dagens skörd och rester från kylen går att variera i oändlighet och kan göras med bara grönsaker så klart
Det har blivit ärtsoppa och pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa och tomat-och-linssoppa. Den här gången satsar jag på en vardagligare och hetare form av Crème Ninon – grön ärtsoppa med chili och vin istället för champagne
Tämä vihersmoothie oli onnistunut, ei maistunut liian terveelliselle, minttu peittää hyvin ei-toivotut maut (kuten vehnänoraan, sen makuun en vieläkään ole tottunut
Bara att mixa en god grönsak med buljong och en liten skvätt grädde. 300 gram fryst bladspenat 1 gul lök 8 dl grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 1 dl matlagningsgrädde 1 msk flytande margarin salt och peppar 4 st ägg Tillagning Koka äggen. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. 8 dl grönsaksbuljong
A-vitaminC-vitaminE-vitaminFolsyraKalciumKaliumJärnMagnesiumFlavonoiderFytokemikalierKlorofyllEnzymerFibrerMånga av dessa ämnen förstörs vid upphettning så därför är det bra att äta dem råa
Jag hade kvar lite av den goda grönkålspurén vi blivit så förtjusta i den här hösten och vintern. Receptet på den goda och lättgjorda grönkålsmoussen publicerades i eget inlägg här på Katinkas Kitchen förra veckan – sök i sökrutan uppe till höger
Med den kokboken, som jag skrev tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Bladh by Bladh Förlag, tävlar vi i den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards till sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.