Soppa har blivit en stor del i mitt matlagningsliv. Då och då får jag i uppdrag att laga sopplunch på företaget Stratiteq och det är riktigt kul att skapa soppor med tillbehör
Beredning. Mördegen röres samman och får vila svalt i 1-2 timmar (minst). Kavlas sedan ut på längden. Mandelmassan rullas till en lång rulle och läggs mitt på mördegen
För ganska exakt ett år sedan var jag på Michaels bokreleaseparty av kokboken Mat under bar himmel. En underbar inspirationskokbok men många vackra bilder från västkusten och härliga recept och tips på picknickmat mm
I SAMARBETE MED GODMORGON JUICE. Fredag idag så jag tänkte dela med mig av ett drinktips, denna blir lika god utan alkohol men om man vill kan man blanda med gin
Den här juicen är proppfull med härliga nyttigheter från både mango, spenat, selleri och fänkål. En härlig kombination av smaker som ger den här juicen en söt, aningen exotisk smak med en mild lakritston
Men varför grönt. Ilas sköna gröna10 st broccolikvistar1/2 stor gurka eller 1 litenen bit vitkål1 äpple2 päron2-3 citroner (eller lime)en liten bit ingefäraen näve mungbönsgroddaren näve spenaten näve persilja1 tsk eko chlorellapulver (eller spirulina)Kör allt i juicecentrifug, utom chlorella som du rör ner i drinken till sist
Grönt är skönt, det är en gammal pålitlig sanning. 45 - 50 g blandat grönt - jag blandade babyspenat, ruccola, mache och mangold. 45 - 50 g blandat grönt - jag blandade babyspenat, ruccola, mache och mangold
Vill man inte äta en sidosallad till maten kan man ju avnjuta den som en förrätt i flytande form. Sedan kan man ju servera en varmrätt innehållandes grönsaker så får man ju i sig grönsaker (även) den vägen
Vi har helt ärligt alldeles för få lata söndagar med vår familj, och när vi väl har tillfälle att bara vara hemma och slappa vill vi absolut inte åka och handla
Tänkte bjuda på lite tillbehör som lagas på grillen & passar till grillat. Ni vet, lite goa grejer att ställa på bordet, ist för den klassiska grönsalladen
Jag hade kvar lite av den goda grönkålspurén vi blivit så förtjusta i den här hösten och vintern. Den blandades med nykokt pasta och vitlöksfräst bladspenat till en underbart god pastarätt
Vi har helt ärligt alldeles för få lata söndagar med vår familj, och när vi väl har tillfälle att bara vara hemma och slappa vill vi absolut inte åka och handla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.