Det här brödet blev riktigt gott. Jag hittade receptet i tidningen BAKA där det kallades för skåning. Kanske kan namnet komma från att vi skåningar förr i tiden bakade mjuka rågbröd medan de norra delarna av Sverige mestadels bakade hårt bröd som knäckebröd
Nu är vi både mätta och "tretta", på ren skånska. Vi passade på att ta en riktigt lång promenad när Anki kom hem från jobbet i eftermiddags, med raska steg så blev det en nätt runda på nära 1 mil
Oh jösses Amalia, här har ni två "tretta" skåningar som garanterat kommer att slockna tidigt ikväll. Ni som hänger i vårt kök på Facebook har redan fått en liten försmak av hur det sett ut hos oss idag
Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
Godmorgon. Vilken härlig morgon. Varit vaken sen 5. 15 och hunnit med massor på morgonen. Vi har haft skåningar på besök så kl 6 åt vi en smarrig frukost innan de åkte vidare till Sälen
Jodå visst var det ängamad som lagades till och åts i det Mårtenssonska köket i måndags, det var några stycken som vågade sej på en gissning och det var ju helt rätt
Torsdag och snart har det gått en vecka med jobb, vädret är ju fortfarande toppen så det känns skönt att fortsätta i shorts och linne utan att behöva frysa
eller Strömming Provencale för er som föredrar det namnet, båda går utmärkt för vår del. Själv säger vi sill i vårt kök, skåningar som vi är, och vi säger det relativt ofta
Saltimbocca betyder "hoppar in i munnen" på italienska, och det säger väl allt om denna rätt - den är så god att den hoppar direkt från tallriken rakt in i munnen
Ett till recept urboken Husman av Stefan Ekengren. Jag är ju skåning, men helt ärligt kan jag inte minnas att jag ätit äggakaka så många gånger i mitt liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.