Du behöver4 portioner2 dl skogschampinjon1 dl shiitake svamp10 små steklökar10 padrones (små gröna paprikor)1 vitlöksklyfta2 dl vispgräddeSalt och pepparCitronSockerTryffeloljaGör såhärStek svamp, padrones, vitlök och halverade lökar i smör och olivolja i några minuter
Tumstocken är framme, allt för att få till rätt storlek. Vi köpte hem ett paket av Skåne Pepparkakor, ni vet dom som ligger i en gul paket, är ganska stora, lite mjuka och smakade underbart gott med smör och ost på när vi var små
Genomfört ett altan- och trädgårdsprojekt hemma i husetYngste sonen har flyttat ut och installerat sig i lägenheten i Stockholm inför hösten studierJag funderar vad jag ska göra med jobbet, livet och matlagningsintresset när huset nu töms
Forma till ca 30 bollar och platta ut dom, grädda i 200grader ca 15min 1dl socker, 1,5dl sirap, 1tsk nejlikor, 1tsk ingefära, 1tsk kanel, 50g smör, 1 ägg, 0,5 dl mjölk, 0,5tsk hjortron, 1tsk bakpulver, ca 6-7 dl mjöl
Stöt samman efter halva tiden. Häll upp degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt stå 3 timmar. Låt jäsa övertäckta till dubbel storlek, cirka 45-60 minuter. 8 g kummin eller efter egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.