När sjötungan vänds, lägg en skiva rå potatis under stjärten så att inte den delen blir överstekt. när det tystnat, lägg i sjötungan och stek på medelvärme i cirka 4 minuter på varje sida
SjötungaàlameunièrePortioner. Förhoppningsvis kan vi i framtiden äta sjötunga igen utan att hota beståndet, om vi alla tänker oss för en extra gång när vi väljer fisk
I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Hetta upp lite av smöret i en stor stekpanna och stek sjötungan sakta på svag värme ca 5–6 minuter på varje sida. 2 sjötungor à 400 g. 2 sjötungor à 400 g salt och malen vitpeppar 1 dl vetemjöl 75-100 g smör
En säker succé – när det ska vara klassiskt. Blanda rågmjölet med lite salt och peppar. lossa köttet med en kniv och när det lossnar lätt och utan problem är fisken klar
Skala och koka potatisen i bitar. Blanda moset med, smör, äggulor och grädde. Späd med silat fiskspad. Blandaäggulan och grädden, och häll i såsen under omrörning
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Blanda under tiden ihop smör och mjöl till en beurre manié. Sjud fisken ca 10 min eller tills fisken är klar. Tag såskastrullen från värmen och vispa i äggulan samt 2 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.