Koka 4 liter vatten och häll den till hinken. Tillsätt resten av vattnet (4 l). I Finland är det tradition att äta munk och dricka Sima till Valborg och 1
Sima - Valborgsmässobrygd8 l vatten2-3 citroner, både det cestade skalen (inget av det vita) och saften500 g farinsocker500 g strösocker1/4 tsk jästrussinHäll alla ingredienser, utom jästen, i en stor kastrull och låt koka några minuter. 1/4 tsk jäst
1/4 paket färsk jäst. 4 l kokande vatten. 1/4 tsk jäst. Lägg några russin och sockret i några flaskor (blir ca 4 st PET flaskor). Låt stå i kylskåp, när russinen kommit upp till ytan efter ca 4-5 dagar är mjöden klar. 1/4 paket färsk jäst. 4 l kokande vatten. 1/4 tsk jäst
4 senaste inläggen. 2014. Småkakor. Spröda och smöriga syltkakor. 25 Oktober 2017. Småförtjust i syltkakor, småkakor, hallongrottor, spröda och smöriga med en syrlig-sött touch och pudrade med florsocker
Gammaldags Gräddkola3 dl vispgrädde2 dl kaffegrädde270 g strösocker140 g ljus sirap50 g smör½ vaniljstångSkåra vaniljstången och skrapa ut fröna. 140 g ljus sirap
En sats ger en rund kaka 26 cm, ca 14-16 bitarTid. 4 msk smör. 40g vetemjöl. 4 matskedar socker. Förbered smuldegen eftersom den behöver vila i kylskåpet i ca 30-45 minuter. Kakan kommer att behöva cirka 45 minuter för att svalna helt. 4 senaste inläggen. 2014. 4 msk smör. 40g vetemjöl. 4 matskedar socker
En sats ger ca 12-14 bitarTid. 4 ägg. 4 ägg 1½ dl strösocker. Jul och Nyår Sockerkakor och mjuka kakor. Julig pepparkaksrulltårta med färskostkräm med lingon
ca 45 minuterSvårighetsgrad. 4,5 dl vetemjöl. 0 ca 45 minuter. 4,5 dl vetemjöl. Sockerkakor och mjuka kakor. En saftig och god rosformad äppelkaka som fångar blicken
Ute är det ruggigt och kallt, vad passar då bättre än en riktigt mustig höstgryta. 1kg kött av älg eller nöt (jag valde fransyska) som du bryner lite i smör för att få en fin stekyta
24 chokladmuffins - (mitt recept finner du här. Finsmula 24 stycken normalstora muffins i en stor skål. 19 December, 2014 19. 24 chokladmuffins - (mitt recept finner du här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.