Höstgryta {middagstips}
Michelle och GirlZen
Michelle och GirlZen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ute är det ruggigt och kallt, vad passar då bättre än en riktigt mustig höstgryta?
  • 1 kg kött av älg eller nöt (jag valde fransyska) som du bryner lite i smör för att få en fin stekyta.
  • Skala några morötter
  • 1 stor gullök sim du klyver
  • 5 vitköksklyftor
  • Lite kålrot i stavar
  • 1,2 dl vatten
  • 3 köttbuljongtärningar
  • Svartpeppar korn
  • 1 msk soja
  • 1 dl gott rött vin
  • Svampar efter smak (jag hade i trattkantareller och kantareller)
  • 3 lagerblad 1 liten torkad chili för att få lite hetta.
  • Släng allt i grytan efter att du stekt köttet, låt små puttra till köttet är mört ca 1 timme per kg.
  • Servera med kokt potatis eller ris. Nybakat bröd och det röda vinet.
  • Det bästa med hösten är maten, vad tycker du är bäst!
  • Puss och Kram

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.