Sicilianska Mandelkakor (MarsipanCookies). 14 januari 2018 @ 19. 09. Det har blivit lite mycket italienskt på sistone, kan väl erkänna att jag fått en smärre mani på att baka det jag provade på Sicilien när jag var på semester
Deg. Blanda ut jästen med den fingervarma mjölken,. lägg i socker, blanda i mjölet lite i sänder, spar. ca 1 dl till utbakningen, dela margarinet i mindre
Sitter här med en ny data och Vista som jag inte är van vid och jobbar på för att lära mig hur saker och ting fungerar, men det ska nog ge sig med tiden, skönt är iaf att ha en data som inte låser sig i tid och otid
Jag höll mig däremot relativt nära originalreceptet, men jag vill ändå inte kalla det autentiskt, för då får jag väl den sicilianska matmaffian efter mig
Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Jag har ett recept på Sicilianska mandelkakor med citron som är galet goda tillsammans med Limoncello och vaniljglass, tanken var att göra en kaka med liknande smaker och egenskaper
Enligt det sicilianska 1400-talsreceptet skulle makaronerna kokas i en till två timmar. Vi blev nyfikna när vi läste det här märkliga receptet i Artusis bok
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Här har jag gjort en ny kaka inspirerad av mina Sicilianska mandelkakor, jag gjorde 2 varianter av kakor, detta var ett mindre prov i små formar, den andra kakan hittar du här. Här har jag gjort en ny kaka inspirerad av mina Sicilianska mandelkakor, jag gjorde 2 varianter av kakor, detta var ett mindre prov i små formar, den andra kakan hittar du här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.