Gräddig pastasås med vitlök, svamp och persilja. Dessutom undviker vi under programmet processade köttlaternativ och mjölk- och gräddprodukter med tillsatser
Testa den här om ni har lite vit fisk hemma, jag använde färsk kolja men torsk funkar bra det med. Strimla purjolök, hacka persiljan och skiva baconet i smala bitar
Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja. Blanda med pastan. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du pastasåsen om du vill ha en tunnare pastasås
Barnen var först lite skeptiska men dom åt med god aptit. Hacka persiljan och ruccolan fint. Färdig att servera till en sallad om man vill äta gi eller lchf eller servera med ris, pasta eller bulgur
Eller servera med ris, pasta eller bulgur. Hacka persiljan och ruccolan fint. Rör runt och låt smakerna blandas i ca 2min och tillsätt sedan sesamfrön, persiljan och ruccolan. 5 dl persilja, finhackad
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Garnera med solrosfrön. Servera med en god sallad. 11 msk smör. 11 gul lök. 11 paket bacon, 120 g. 11 msk frysta franska örter. 11 dl solrosfrön. 1En grönsallad med dressingSätt ugnen på 225 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.