Klibbig sesamkycklingmed broccoli och ris bara. Var tvungen att dela med mig av detta recept innan jag och Elias imorgon flyger över Atlanten till mitt älskade San Francisco
IngredienserCouscous, fullkornGrönsaksbuljongCitronsaftPurjolök, strimladRöd paprika, hackadBladspenatParmesanCashewnötterFetaostGör så härKoka couscous tillsammans med grönsaksbuljong
Rör runt i couscousen med en gaffel och blanda i tomatpurén. Häll på olivolja, citronskal och citronjuice och smaka av salladen med havssalt och nymald svartpeppar
Dekorera med sesamfrön och hackad salladslök och servera med ris. Det var ett bra recept som jag hittat hos en amerikansk matbloggare, men lyckligtvis är mitt kök utrustat med en uppsättning amerikanska måttsatser också (tack Carina
Koka upp vatten tillsammans med buljongtärning och smör. Avsluta med några varv med pepparkvarnen. Det här blir riktigt gott och passar bra på buffébordet eller till exempel till grillat
Igår gjorde jag en matig couscoussallad av det som fanns hemma och serverade med en kall vitlöksås. Lägg korvbitar, champinjonskivor och den strimlade paprikan i en stekpanna tillsammans med lite olja och fräs en stund tills allt har fått lite färg
Häll ner pumpafrön och grönkål i skålen och blanda allt med couscousen. Stek skivor av halloumin i olivolja, salta och peppra och lägg dem på couscoussalladen
En supergod sallad, med roliga detaljer. Halvera tomaterna, dela och kärna ur paprikorna och lägg på bakplåtspappersklädd plåt – paprikorna med skalsidan upp och tomaterna med snittytan upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.