Små läckra rullar med den lenaste godaste fyllning. Mosa den med några matskedar honung. Vintips Till många olika tapasrätter är det gott med ett lätt vitt vin, till exempel Sauvignon Blanc
Röran höll sig sedan på plats inuti serranorullarna. Rullarna förbereds med fördel några timmar i förväg, (i alla fall röran då den stabiliserar sig lite efter en tid i kylskåpet)
Lägg dem på bakplåtspapper och pensla med olja. Blanda persiljerot och hasselnötter och smaksätt med rapsolja, citron, salt och svartpeppar samt lite försiktigt med chili
Smörj papperet med margarinet eller smöret. Krama ur dem med hjälp av händerna (Tips. lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den)
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, va-niljsocker, pepparkakskryddor, salt och apelsinskal i en skål och rör ner i äggsmeten
Smulpaj med hallon – & färskostfyllning – paj med smuldeg i botten och på toppen med en fyllning av sötad färskost blandad med ägg smaksatt med lite vanilj och färska hallon
Laxrullar medfärskostfyllning. I och med dessa minipajer så fick jag åter användning av mina loppisfyndade mazarinformar som jag senast använde när jag bakade toscamazariner, här,
Anette ska spendera helgen med mig. Det vankas musselsoppa, gazpacho med pilgrimsmussla, gratinerad kyckling/quorn och parmesankorgar med spännande fyllning
Vispa rumstempererad smör och socker pösigt, tillsätt ägget. Tillsätt mjöl och bakpulver blandningen. Lägg smörpapper i botten av en form som har löstagbar botten, och som är 24 cm i diameter och 5 cm höga kanter
Prova gärna att smaksätta osten med annat än det som är i detta receptet, det ska jag prova. Själv hade jag en god blandad sallad och avocado med rostade solros- och pumpafrön till
Laxbakelser av äggrulle medfärskostfyllning. Blanda laxen med övriga ingredienser och smaka av. Gjorde ett par goda små snittar/tilltugg av den överblivna varmrökt laxen vi hade i kylskåpet efter julhelgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.