Måste bara visa förrätts-tallriken som jag och David fixade på julafton. Potatis-nori med citronsill och gräslökscrémeKolbulle med lingonsalsa (vi gjorde kolbullen på bovetemjöl)Rågbröd med rökta räkor i färskost (vi gjorde på mitt vörtbröd)
Är fortfarande mätt från igår. 3/4 dl färskost (av philadelphiatyp, gärna ört & pepparrot). Grädda omeletten i mitten av ugnen 10-15minuter, tills den har stannat. 4 salladslökar 3/4 dl färskost (av philadelphiatyp, gärna ört & pepparrot)
Det innehåller mycket mindre kolhydrater och ger därför mindre kalorier. Fördela smeten i formar (ca 60-70%). Grädda i 200*, mitt i ugnen, ca 15 min till ca 12 st
Fördela chilisåsen på de båda pizzorna, och därefter mozarellan delad i mindre bitar. Botten blev lite grövre, och den går inte att jämföra med "vanlig" vetemjölspizza, men den blev riktigt god
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Ett extra stort plus får den här maträtten eftersom den är lätt att laga och gjord på enkla och billiga råvaror, vilket passar bra så här innan jul när tiden och pengarna går åt till annat
Övervikt och fetma är ett problem för många kvinnor, inte minst efter klimakteriet. Den består i huvudsak av grönsaker, magert kött, fisk, fågel, ägg, skaldjur, frön, nötter, olja och frukter
Det visade sig att mitt pass inte gick ut förrän nästa år så istället för att gå till Polisen ställde jag mig i köket och rullade ett gäng nyttiga chokladbollar som jag tänkte ta med till jobbet och bjuda min adoptivgrupp på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.