Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Kanske inte de snyggaste semlorna. 1 1/2 dl socker som man kör några minuter i blender. 1 1/2 dl socker. Fick hastigt slänga ihop dem idag som efterrätt när kusinen var över på lunch
Smula ner jästen i en bunke och häll i socker, salt och den fingervarma smör/mjölken. Smula ner jästen i en bunke och häll i socker, salt och den fingervarma smör/mjölken
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. 150 g vetemjöl (2 1/2 dl). 2 g salt (1/2 tsk). Dela degen på 14 lika stora bitar cirka 60 g/st. 50 g hackad mandel (1/2 dl). 20 g vaniljsocker (2 1/2 msk). 90 g florsocker (1 1/2 dl). 150 g mjölk (1 1/2 dl). 150 g vetemjöl (2 1/2 dl). 2 g salt (1/2 tsk). 50 g hackad mandel (1/2 dl). 20 g vaniljsocker (2 1/2 msk). 90 g florsocker (1 1/2 dl). 150 g mjölk (1 1/2 dl)
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Semlor på PriMaten Deli. Såg att det såldes semlor för fullt redan när jag var hemma i december…. Fick be Lars att ta bilder av deras populära Paleo-semlor och skicka, så idag är det PriMaten som står för både recept och bild
Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Skär degen i 8 eller 12 tårtbitar beroende på hur stora semlor du vill ha. 25 g jäst. ½ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade50 g smör, rumsvarmt4–5 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.