Semlekrans
Addsomeflavour
Addsomeflavour
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 14-16 dl vetemjöl special
  • 1,5 dl socker
  • 125 g smör, rumstempurerat
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 5 dl röd mjölk
  • 2 st äggulor
  • 2 msk mjölk
  • 10 min Låt sedan jäsa under duk 30-40 min Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt, desto mindre knåd och mjöl desto saftigare semlor. Dela degen i lagom stora bitar, ca 30 st Rulla till släta bollar. Låt jäsa på bakplåtspapper 30-40 min Blanda samman äggulorna och mjölken i en skål. Grädda i ugn 7-10 min på 225°.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.