Smält fett häll i mjölk och kesella. Kan skära sig men det har ingen betydelse. Häll över i en bunke. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget och mjöl litei sänder
Bakade litehärligtmumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagenimorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllningi
Nu för tiden kan du åka direkttill en mataffär och köpa färdigaförpackningar med såväl släta bullar som mandelmassefyllning, ett bra alternativ för dig som inte kan eller vill göra semlor från grunden
De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Idag blev det årets första semlor. Ingredienser. Pensling. Fyllning. Garnering. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.