Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Hallonkompott300 g frysta hallon, tinade 45 g strösocker [0,5 dl] 50 g glykos 1 citron. 1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Smula blandningen över rabarberna och hallonen. Rabarberpaj i månadsskiftet maj-juni har blivit lite av en tradition att göra, så varför sluta med det när rabarberpaj är så gott
Hallon/rabarbersylt (hemmagjord). Mått riktigt dåligt och gör det fortfarande men en dag var jag så uttråkad och bläddrade igenom Roy Fares bakbok och såg ett smarrigt recept på hallongrottor
Innan serveringen pyntade jag dem med färska hallon och mörk god choklad som var finhackad. Detta är en provpannacotta som jag gjorde på den nya kesellan med rabarber från Arla
Rabarber och hallondrink. Blev lite inspirerad av Jamie Oliver då han gjorde en drink som riktigt föll mig i smaken, då det va både mjölk och rabarber i den
Självklart kan du själv bestämma hur söt du vill att just din rabarber och hallon kräm ska vara det är bara att tippa i lite mer av det söta så att smaken passar dig
500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.