Så jag tar tillfället i akt att ha en dags ”låtsassemester” idag. Har avnjutit en sovmorgon och en goood frukost bestående av knäckemackor med leverpastej och gurka, och ett glas oboy, helt utan att stressa. Väldigt skönt. Nu slötittar jag på Hells Kitchen och snart ska jag och Nottan ta en kaffe. Mys ! <3
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
Äntligen semester. Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk gryta stark men väldigt god
Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Idag blir det fisk på grillen, precis som det var förra lördagen men det är så gott. Idag har det varit bad från klockan 9,30 till 15,00 oavbrutet i vattnet med massor av grejor som vi har dragit med oss, det får nog snart bli en liten kärra att dra alla prylarna med
Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Vilken underbar dag det har varit idag, rena sommardagen. Idag var det faktiskt första dagen vi grillade, som ni förstår så är vi inga stora fantaster när det gäller grillning
Gundas goda Äppelkaka. Som jag lagt in recept på tidigare här. Jag var på Äppelmarknaden i Kivik i helgen och har nu en hel del goda äpplen med mig hem
Detta var så himla lyckat. Mina grönsaksbiffar blev verkligen perfekta. Stekte i min plättlagg så kunde bara enkelt skeda upp smeten, sen stekte jag dem i mediumvärme ganska länge
"Lakritsdagen" i morgon, är det något att fira. Ja, men OK då. Baka en kladdkaka med lakritspulver och cacaopulver i kväll, låt den stå i kylen över natten, ta fram den till eftermiddagsfikat i morgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.