Sega Dumlesnittar
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 11.25 dl strösocker
  • 13 msk ljus sirap
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11.5 tsk bakpulver
  • 10.5 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • 124 st dumlekolor
  • 1150 g smör 1.25 dl strösocker 3 msk ljus sirap 2 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 4 dl vetemjöl 24 st dumlekolor
  • 1150 g smör 1.25 dl strösocker 3 msk ljus sirap
  • 12 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • 124 st dumlekolorMät upp smör, strösocker och ljus sirap i en vispskål.Dela gärna smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund i rumstemperatur så att smöret blir mjukt.Vispa till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin. 150 g smör 1.25 dl strösocker 3 msk ljus sirap Smör, strösocker, ljus sirap. En jämn smet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt.Vispa till en jämn smet. 2 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt Vaniljsocker, bakpulver, salt tillsatt. Blandat. Tillsätt vetemjölet.(Tänk på att väga eller hälla upp mjölet i litermått när det mäts upp. Gräv ej med decilitermått i mjölpåsen för då blir för mycket mjöl och då kommer kakdegen inte gå ihop.)Vispa tills det blir tjocka smulor av smeten som sedan kan tryckas ihop till en enda stor kakdeg.(Är det problem att få ihop den till en kakdeg så har man antagligen tagit för mycket mjöl. Rädda då kakdegen genom att tillsätta lite vatten och mera smör tills degen går att få ihop till en klump.) 4 dl vetemjöl Vetemjöl tillsatt. Kakdegen klar att tryckas ihop. Dela kakdegen i 4 lika stora degbitar (om du gör en sats).Rulla ut varje degbit så den blir lika bred som plåten (ca 38 cm och kakdegen blir ca 2,5 cm i diameter).Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jag lägger 2 st längder på varje plåt för jag vill inte riskera att de flyter ihop men man kan lägga dem tätare, 3 går utmärkt och 4 brukar gå också, hade jag bakat bara till mig själv utan att fotografera hade jag nog lagt alla 4 på en plåt.) Fyra degbitar. Två längder. Dela dumlekolorna på längden.Tryck ner dem i längderna, på längden (se bild). 24 st dumlekolor Dumlekolor delas. Dumlekolor nedtryckta. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C i ca 14 minuter tills de fått gyllene färg.Vänta ett par minuter och skär därefter med en vass kniv i sneda bitar, ca 2,5 cm breda. Färdiggräddade dumlesnittar. Dumlesnittarna skurna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.