Scotch ägg med 2 såser: “Sveriges Mästerkockar” inspirerade recept
Laga japansk mat hemma
Laga japansk mat hemma
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 45 min Jag tänkte bara om vad jag skulle laga mat då jag gjorde detta recept. Jag har inte bråttom så det tog en timme så jag inte är kvalificerad, men jag tycker att det smakar gott. Den är baserad på engelsk mat, Scotch ägg, som är som en stor köttbulle med ett kokt ägg inuti. Jag vet inte varför men Scotch ägg är en populär husmanskost i Japan. Jag använde ugnen här för att laga mat Scotch ägg men jag tror att originalet är att fritera.
  • 2 portioner, tid 1 timme [Scotch ägg]
  • 4 halv-kokta ägg (om du kokar dem fullt ut, kommer äggen att bli för hårt som du kommer att tillaga den i ugnen med köttfärs i yttre skiktet senare)
  • 270-300 g köttfärs (fläsk eller blandat)
  • 1 / 2 gul lök
  • 1 msk ströbröd
  • ströbröd
  • salt och peppar
  • 1 ägg lite riven ingefära (om du vill)
  • majsstärkelse
  • 3-4 potatis (att tjäna med)
  • broccoli (att tjäna med)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 kyckling buljong
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 litet äpple
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 / 2 msk honung

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.