När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Riv och blanda allt utom scampi, musslor och rödlök. Mjöla bordet och platta ut pizzan tunt. 110 scampi, skalade och halverade. 1Pizzadeg700 g vetemjöl special 50 g jäst 50 g olivolja 400 g vatten. 1Topping100 g parmesan 200 g cheddar 100 g roquefort 1 klyfta vitlök vitpeppar, grovmald salvia , färsk libbsticka, färsk 10 scampi, skalade och halverade 20 musslor, kokta i skal 1 rödlök, tunna ringarBlanda alla ingredienser till degen i 8 minuter. Tag fram degen ca 2 timmar innan du ska baka pizzan färdig
Dagens restpizza En sconesdeg Tomatsås(vitlök, kryddor, tomatpuré, krossade tomater kokas ihop en stund) Tomater Pesto Mozarella Ruccola Lufttorkad skinka Gör en sconesdeg
Pizzan var sannerligen normalstor. På bilden ser den ut som en liten smakbit, men då man äter med universums största kniv och på pizzatallrik så luras man av bilden
Får jag då lov att rekommendera en med salami, pesto och mozarella. Någon som ska göra pizza ikväll. Lägg på salami, några skivor rödlök, mozarella skivade i knappt en centimeter tjocka skivor och några matskedar pesto
Vill du göra en smalare pesto kan du byta ut hälften av oljan mot vatten och mixa i det sist. Tippa ut degen på ett mjölat bakbord, knåda lätt och kavla ut till en rektangulär pizza som täcker en plåt
grön pesto. Pizzadeg På vetesurdeg. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Skala scampin och behåll huvudet vid sidan av. Lägg också i pesto alla genovese rör om och servera. Värm en stekpanna med olivoljan och rosta scampi-huvudena, tryck ur juicen från dem
Självaste toppingarna får ni ju såklart leka med, och olika såser och ostar, detta är mer ett grundrecept på min pizzadeg, jag lekte like med pesto, champinjoner, lök och mozzarella ost, för det var det jag hade i kylskåpet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.