Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Blanda lagen med linoncello. Gör små hål i kakan med en potatissticka. Koka ihop 2 dl vatten med 2 dl socker till en något trögflytande konsistens. Ös över bär och servera med grädde 25
Bryt chokladen i bitar och lägg de med lite av grädden i vattenbad för att smälta. Vänd försiktigt ned chokladsmeten i vitorna och blanda sedan med grädden
Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras
Brillat Savarinmed fläderblomspicklade polkabetor, svartvinbärssås och kavringssmulorDet här är ren och skär kärlek, där blommiga, fruktiga och bäriga toner från fläder, betor och svarta vinbär ropar efter frukt och bärighet i en elegant roséchampagne
Len och krämig av äggula, sting av vitlök och med lite citronjuice som piggar upp…. Grand aioli är namnet på en provencalsk festmåltid där man äter aioli till fisk, bläckfisk, grönsaker, ägg och oliver
Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker och fyll hålet i kakan. Före serveringen häller man över rom eller någon likör (GrandMarnier eller Maraschino)
Idag överträffade de dock våra förväntningar rejält med en bit fisk. Grand är inte bara ett vattenhål för törstiga möllanhispters utan även en lunchrestaurang för dom som jobbar i närheten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.