Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. När jag tittade in hos mysiga bloggarna Anki och Håkan på Mårtenssons Kök och upptäckte deras frestande Passionsfruktstiramisu insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag själv gjorde Tiramisu
Den blir bara godare av att stå ett tag, tiramisun kan även förberedas dagen innan. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet
Tweet Pin It Skriv utEfter midsommar fick vi en hel del färskpotatis över och för att inte föräta oss på bara potatis så gjorde vi en somrig potatissallad på det som blev över
Det vackra vårvädret gör att jag känner mig väldigt sugen på lätt mat som sallader just nu. Ikväll efter en joggingtur blev det en snabb och somrig sallad till middag
När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Min allra första Tiramisu men absolut inte sista. Min Tiramisu smakade väldigt mycket kaffe och som följd av för lång doppning blev kexen också väldigt mjuka så desserten blev något lite för lös för att vara perfekt
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Under semestern när man har som mest tid kan det nästan verka lite motsägelsefullt att vilja att matlagningen ska vara snabb och enkel, men att vara ute i solsken och må gott både ger och tar på krafterna
Det här receptet hittade jag hos Krille på Nu kokar jag, en underbart god och somrig paj med rabarber, jordgubbar och vit choklad, som jag gjorde och tog med mig till årets påskfirande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.