I går tog ett recept på bloggen och omvandlade till ett nytt. Nu håller jag på att experimenterai köket för fullt för att se vad man kan baka för småkakor på neutral olja
Googlade efter nytt marinadrecept med färsk ingefäraochlimeiochhittade ett recept som förutom dessa två ingredienserinnehöllThaisoja, men inte heller det hade jag hemma, så jag tog helt enkelt och bytte ut Thaisojan mot kinesisk soja
Denna förrätt blir en härligöppningpåmiddagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Jag tänker intepå något sätt hävda att det här är en klassisk, traditionelloch TRUE japansk rätt. Det är något helt fantastisktsubtilti hur de hanterar råvaror, använder smaken av hav på ett nästan oöverträffat sätt och framförallt är experter på the subtle art of umami
Häll på vatten ochvinägeroch lägg i kryddpeppar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull och låt löken fräsa några min utan att den tar färg
För att leka med stekens smaker gjordes en glace påhonungochriven färsk ingefära samt lite salt. Det här mina vänner var en riktigt fullpoängare där smakerna från det rökta sidfläsketverkligengick hand i hand i solens nedgång tillsammans med sötman från honungenochlitesting från ingefäran
Liknande bars som man kan köpa i affären innehåller oftast en massa tillsatser för att försöka dra ner på de dyra ingredienserna (nötter, fröer och torkad frukt) och de bars som är bra kvalitet håller ofta ett mycket högt pris
Blanda soja, vinäger, socker, vatten och buljong i en katrull. Vanligaingredienserijapansk mat är risochfiskoch som kronan på verket på denna rätt serveras en sojasås som sätter den japanska touchen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.