Sandors pizza-skola, del 1 – pizzadegen
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 Ingredienser
  • 1 kg mjöl 1dl öl ½ dl mjölk 1 färsk jäst (50 g) 1 matsked salt ½ liter vatten 1 matsked olivolja Instruktioner Blanda jäst, salt, olivolja och fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och följsam deg. Fördela degen i 5 mindre degar och låt jäsa under bakduk i cirka 2 timmar Platta till degen med fingrarna tills den blir platt och massera försiktigt ut degen för hand. Den får en mer organisk yta då än med degkavel och kanterna blir lite tjockare än resten av pizzan. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader (gärna i varmluftsugn) tills den fått färg. 3.5.3228
  • 1 kg mjöl
  • 5 pizzor och

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.