Det har varit en lugn och skön förmiddag och lunchen är precis avklarad, framför tv. Så i dag lutar jag mig tillbaka och bara kopplar av, men tar med mig känslan jag hade när jag reflekterade över spegelbilden och jobbar vidare mot det resultat jag vill uppnå
Idag, den andra dagenav vårat test av Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn. Ja, imorgon blir sista dagen med matkassen, då utvärderar vi också kassen som helhet
När det gäller fett så har jag bytt ut alla lightprodukter mot fullfeta produkter, jag steker mycket i smör, äter kokosfett, har alltid en "klick" sås eller dippsås till maten, detta för att jag blir mycket mättare av detta vilket gör att jag äter mindre portioner
Däremot gav det oss mycket inspiration att skapa "egna" matkassar och börja planera middagen på ett annat sätt där iaf en ny recept ska testas en gång i veckan
benfritt kött av bog eller ytterlår. Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter
Sockerlagen silas av varje dag och mer socker tillsätts, så lagen blir mer och mer koncentrerad. Oavsett är hållbarheten nästintill oändlig så länge man är noga med hygienen
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.