110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtillglöggen
Salta köttet och grilla. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
Nu är det inte långt till december och då är det saffran som gäller, denna himmelska krydda, så medan gratängen gosade till sig i ugnen svängde jag ihop en sats lågkolhydratsaffransbullar (kan också göras till lussekatter)
)Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtillglöggen
Något kryddigt, söttoch lite salt är gott tillglöggen. Strö över flingsaltoch rör om. Flingsalt. Båda plocken går att förbereda och det är ju bra oavsett om du ska bjuda på det själv och vill ha det klart innan gästerna kommer, eller om du ska ta med till knytis eller ge som gåva till värden om du går bort
och lite sötttill efterrätt. I receptboken Till grillat får vi tips och idéer till våra grillmiddagar, från fördrink, tilltuggoch marinader till matiga rätter, såser och spännande sallader
Blanda hjorthornssalt med vetemjöl och blanda ihop allt till en deg (vispa inte). Rulla ut den i två längder och skär den i små bitar som ska rullas till små runda kulor
Dela tomaterna på mitten och strö över lite flingsalt. Hacka löken och äpplet fint och lägg i en skål, smula över fetaosten och rör ner cremefraichen, krydda
Den här tårtan är en blandning av söttochsalt vilket jag tycker är så gott tillsammans. Det här receptet har jag använt mig av men jag har uteslutit mandelessensen och istället tillsatt lite extra vaniljpulver
Botten består av salta kex och jag har använt mörk choklad till överdraget. Jag äter mycket ren mat men kompromissar inte på smaken utan tillsätter ost där det behövs, använder mycket kryddor och rostade nötter
Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du har en jämn smet. Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika
Blanda socker, kryddor, saltoch sesamfrön i en annan skål. ½ tsk flingsalt. Men helt plötsligt så kunde de inte sluta äta och har kommit fram till att de är jättegoda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.