Hoppas er helg blir fin och bra. Igår var det mesta i Mårtenssons kök upp och kvällen avslutades på Bryggeriet för en trevlig Quizkväll i glada vänners lag
O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Smält den vita chokladen över vattenbad. Ni vet när man har en bild av hur det ska vara så och så blir det inte riktigt så, den fula verkligheten smyger sig på kan man säga
Frys resten av kakorna om det bliröver. Kärlekens, romantikens dag. Blir det något över så kan ni sätta in det i kylen och mikra det dagen efter (eller dagen efter det)
Lägg ett bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden så de inte blir för mörka. Ett enkelt formbröd som bara behöver jäsa en gång, och endast ett halvt paket jäst behövs för två fina och höga bröd
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Jag uteslöt mandeln för att även mandelintoleranta skulle kunna äta tårtan men det blir vackert med gyllenbrun mandel runt om och ger extra smak åt tårtan
Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade. Platta sedan ut röran i en pajform, eller springform med hjälp av en sked, strax under en centimeter tjock botten blir bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.