Härligt saftiga blir de också i lergryta tillsammans med en läcker sås. Vill du ha dem ännu saftigare, så att köttet nästan faller isär kan du förkoka revbensspjällen i buljong för att sedan pensla dem med glaze och grilla eller steka i ugn
De senaste veckorna så är det ganska många som har kommit till mig och frågat om just lussebullar, lussekatter, saffransbullar, vad ni nu kallar dem…ska man ha kesella
På lördag är det ju lucia, så varför inte göra lite goda, saftiga lussebullar. Ägg till pensling. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Smaktillsats. Rör matfett och socker poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Att få tillsaftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl. Förra året knixade jag till slut ihop detta recept som blev så goda
Tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, riven mandelmassa och salt. Jag hade lite riven mandelmassa i degen för att se om det blev saftigare och jisses vad gott det blev
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.