Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Bröd är härligtoch vi har redan tidigare kunnat dela med oss av recept på både Valnötsbröd, Mandelmjölsbröd, Fruktigt frukostbröd, Formbröd på kokosmjöl och sist men inte minst vårt Fröknäcke
Serveras varma med gott pålägg på. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser. 2)Riv morötterna och blanda ner bland de andra ingredienserna. 3 dl havregryn
När man bakat goda, saftigaoch nyttiga fröbröd med morötter. Det som tar lite tid i anspråk är att riva morötter men det är också dessa som gör bullarna saftigaoch goda
Pensla det färdig jästa brödet med vatten och strö över havregrynoch solroskärnor. Nagga degen med en gaffel och markera rutor med en degskrapa eller mjölad kniv
Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle
Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen. Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.