Därför såg jag till att klämma in ett litet saftglöggskok framåt kvällen. Vi har bakat flera hundra bröd i dag, och jag vet inte om det kommer att räcka imorgon
Det som oftast fått stå till buds har varit saftglögg eller läsk. Många är de gånger då barnen, numera ungdomarna, frågat vad de fick att dricka till lussebullarna och pepparkakorna till jul och adventsfika
5 liter saftglögg, icke utspätt koncentrat 1 till 1. De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Om ni använder vinglögg så tar ni 2 msk och är det saftglögg så tar ni 5 msk glögg i. 5 dl vetemjöl1 krm mellangrovt havssalt2 msk vinglögg eller 5 msk saftglöggSmält smöret, lägg i chokladen (bryt i bitar) och tag av kastrullen från plattan
Saftglögg. En kryddig konjaksglögg som jag gör med rörsocker, apelsin, torkade plommon och julkryddor. Det här är min absolut bästa alkoholglögg med massor av smak och lite mer punch än vanlig vinglögg
Den är i princip lika söt som modern glögg men saknar den saftstruktur modern glögg har vilket gör att den känns som ett välkommet avbrott från julgodis och saftglögg
2 msk saftglögg. Ta bort skaften från fikonen. Kör allt i matberedaren, förutom chokladen och strösslet. Rulla till kulor, lägg dem på smörpapper så de få torka till sig något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.