Vi hittade lite rökta räkoroch fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Jag tycker att de är godast tillsammans med vitlöksbröd med örter och min hemgjorda aioli. Jag är inte överförtjust i vanliga räkor, men däremot rökta räkor, det älskar jag
Igår åt jag och Leif räkormed hemmagjord aioli. Det viktigaste var att hitta en cykelhjälm till Isak och gympaskor till Olivia men inget av det kom vi hem med
Toppa pizzan med färska räkor, stenbitsrom, aioli, ärtskott och färsk dill. Jag har tidigare använt mig av samma grund på pizza men då toppat med potatis och vedrökt karré bland annat
6 2 dl handskalade räkor 3 msk aioli 2 msk hackad gräslök 1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar efter smak 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.