Jul, jul, jul, åh vad jag älskar jul. I lördags bakade jag lussekatter och saffransbullar med härlig vaniljfyllning och ni kan ju tänka er hur gott det luktade i huset
Inget nytt under solen men kanske lite bortglömd - den klassiska saffransdegen. I dag är det många som väljer att baka med kesella i degen och så även jag, en period, men som det heter "gammal är äldst" och numera bakar jag ånyo med den gamla traditionella degen
mumsigt lussefika. grädda gärna saffransbullarna i muffinsplåtar så får de fin form. Luciadagen till ära bjuder jag på goda saffransbullar med fyllning av vit choklad
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Igår lyxade vi till med nybakad paj till fredagsfikat och satt ute på vårt lilla trädäck och njöt av solen jag och W och senare anslöt även M när han hade lekt färdigt med en kompis
Godmorgon. Första advent är ju avklarat så nu finns det väl ändå ingen anledning att hålla igen på julen, varken när det kommer till pynt, sötsaker eller mysiga glöggkvällar
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervärme (37°). Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Jag är vanligtvis inte så förtjust i att baka (man måste ju vara så exakt hela tiden. ) men den senaste tiden har jag gått bananas och min Kitchen Aid har fått jobba mer än vad den någonsin har gjort
Varje år brukar jag vilja testa ett helt nytt recept på saffransbullar där jag kan putsa lite på degen och kanske hitta på någon ny presentation av bullen
Dags igen. Nya bullar med saffran. Åtta påsar saffran har redan använts och fler kommer det att bli. Den här gången blev det bulldeg i långpanna, väldigt smidigt må jag säga
Nu är det snart jul igen och här kommer en liten julklapp till er alla i förväg. ) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.