Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
1Vitkålsmajonnäs300 g vitkål 2 dl majonnäs 2 limefrukter, skal och saft 1 klyfta vitlök, pressad eller riven 50 g babyspenat 1 kruka koriander, hackad (spara några hela blad till servering)
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Det finns massor med olika sorters senap att välja på i affärerna, och även på apoteket som gör sin. Men det är ju så kul, och så enkelt, så varför inte testa
Tillsätt mixen tillsammans med en skvätt olivolja, rapsolja, lite pressad lime, salt och peppar till avocadon och blanda och mosa ihop det med en gaffel
Smakas av med salt och servera med gräddfil, bröd ochguacamole. Ta bra en stor gryta med lock och bryn köttet i olja tills det har fin yta runt om alla köttbitar
Och om man vill smaksätta med lime eller citron är en smaksak. Om du varit på en reklambyråfest i The Big Apple så vet du att det serveras hinkvis medguacamole som gärna äts skedvis med lite majschips eller friterat majsbröd
Tacoburgare. Smaka av med pressad vitlök, socker, salt och peppar. Blanda samman med tacosåsen. Tyvärr känner jag att jag inte alltid är så sugen på det och försöker variera mig ibland
Hamburgare med hembakt hamburgebröd och hemmagjord guacamole, grönsaker och dipp. Har en mördartenta i fysiologi på onsdag och dagarna spenderas med konstant plugg
Jag hade ingen lök hemma men alla andra ingredienser och jag måste säga att jag gillar den här versionen bättre än guacamole som man gör med enbart avokado och lime (och ibland gräddfil eller creme fraiche
Skala och mixa ingefäran till slät konsistens. Blanda, juice, passerad ingefära och druvsocker. 1. Pressa apelsiner eller använd en färdigpressad juice av god kvalitet
Detta recept smakar hett av chili och blandas med den krämiga smaken av avokado och friska smaken av koriander, supergott och faktiskt superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.