Jag toppade med gräslök och rostad mandel. Med några egna justeringar, såklart. En krämig tomatsås gjord på Zetas plommontomater, krämig kokosmjölk ochgarammasala
Vi serverade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås med fetaost och gräslök (se här). Det var visserligen jättegott, men jag tror att det hade varit ännu godare om vi hade haft kall sås med mynta till istället (se här)
Låt gurkmejaochgaram fräsa med en stund. Passar fint att servera med basmatiris eller på en buffé. Receptet kommer ursprungligen från tidningen Laga Lätt, men jag minskade ner på tomaterna och en aning på kryddorna
Servera gärna med ris, mangochutney samt naan- eller chapatibröd. I det här receptet används en färdig kryddblandning, men det går naturligtvis bra att krydda efter eget tycke och smak istället
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefära ochgurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Ingefära som jag avhandlat här några gånger tidigare är en riktig boost för vårt immunförsvar och är en bra medicin när du känner att en förkylning börjar tränga sig på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.