Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar – är det för torrt så tillsätt lite extra kokosolja och/eller vatten
I sommar på trädgårdscafeet fick vi en hel del frågor efter sockerfritt. Själv har jag under veckan som gått avhållit mig från bakning (svårt) och försökt hålla mig ifrån allt som smakar sött what so ever (ännu svårare)
Jag låg ute till havs förra veckan och njöt av solen på klippor och skärgårskobbar och som ni alla vet vill man njuta av något gott när man är ute en hel dag men eftersom tiden på land är knapp så måste det gå fort, då kom jag på den briljanta idéen att göra kanelbulls-kakor ett snabbt och roligt sätt att kombinera bullar och kakor
Vispa ägg och störsocker till vitt och pösigt sedan häll i olja och blanda snabbt. Från vanligt choklad muffins tills en lyxig cake balls som smaka riktigt ljuvliga och alltid söta
Är det något som vi båda förknippar med besök på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn så är det de där knäckiga, sockersöta, knallröda, kanderade äpplena på pinne
Det är en salt färdig mix av lakritspulver, salmiak och rörsockersom kokats till en trögflytande svart lakritssyrup, perfekt att använda till glass, milkshake, bakning och smaksättning i såser med mera
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.