Först tar du fram en skål och blandar i smör/ margarin, mjöl, socker och vaniljsocker. Det blandar du till en jämn smet, sedan tar du en liten klick deg och gör en platta i handen
Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre
Skölj ur marmelad burkarna och locken med kokande vatten. Placera de urkärnade plommonen tillsammans med vattnet i tjockbottnad kastrull, tillsätt syltsocker och citron
Vissa bär är så pass söta i sig att sötningsmedel blir överflödigt). Sötningsmedel (har gjort med steviadroppar, steviaströ och sukrin, alla funkar bra men då steviasockret blir lite mer kristalligt så föredrar jag sukrin eller droppar
I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Vik ihop dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till skarven ordentligt med en gaffel, detta är viktigt eftersom osten annars lätt rinner ut när den smälter
Den här nyponmarmeladen kan du med gott samvete tillåta dig. Nyponskalmjölet är fullständigt fullproppat med vitaminer och mineraler, och även muscovadosockret innehåller en hel del mineraler till skillnad från vanligt, vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.