Varma mackor var utmaningen på Fusion Food och eftersom jag precis varit i matlandet Jämtland där jag rekat lokalproducerad mat så inspirerades jag till den här, perfekt efter en dag i backen och serveras med fördel till en mörk öl eller ett glas gluewine
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Smöra en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka. Så här gör du. 20 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål
Stek små pannkakor i en stekpanna med lite kokosolja i. I morse blev det bland annat en lite nyttigare variant av amerikanska pannkakor och de blev riktigt goda
Dessa godingar är fyllda med massor av ost och smakrik chili och kommer från bloggen Cooking is fun och det är precis vad det är att göra dessa ostbollar
Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilika i landet att smaksätta med
Blanda i alla torra ingredienser med mjölkblandningen. Jag älskar amerikanska pannkakor men vill inte göra dem på komjölk och ägg längre så här är receptet på hur jag gör dem vego-style
Lägg ner fläskfilén tillsammans med bacon och löken. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.