Kladdkaka får enligt mig gärna vara riktigt kladdig och den stelnar ju alltid till sig en del när den svalnar vilket man alltid ska ha i åtanken och inte låta den gräddas för länge i ugnen men igår tog jag ut den väldigt tidigt som sagt och den blev riktigt kladdig
Liksom browniesarna har även denna mycket smak av choklad, men innehåller en lite mindre mängd agavesirap och istället har en banan fått bidra med sin naturliga sötma
Du kan välja att göra vilken kladdkaka som helst men jag tycker kanske inte att de där "kladd"-kakorna med torrt inre och kakao i smeten är värda att kallas kladdkakor
Jag är smått skeptisk till sötsakermed lime eller citron i. Jag jämförde innehållet i köksskåpen med olika kakrecept och det enda, lite roligare än vanlig sockerkaka, som jag kunde få ihop var en kokoskakamed lime
Han har tappat en sko igen, alltså gick vi med honom i grimskaft en sväng i skogen istället. Efterrätt blev den kladdigastekladdkakan på den här sidan året (ännu så länge i alla fall)
Bred vaniljkrämen på den avsvalnade kakan och strö på rikligt med kokosflingor. Kerstin hade köpt med sig en fin blomma som nu pryder köksbordet här hemma
) Delar med mig av receptet. Var så fruktansvärt sugen på choklad idag, så jag tänkte testa en ny sorts "kaka" som jag hittade recept på för ett tag sen
En spännande efterrätt medhärlig ostsmak och sötma. Börja med sockerlagen. Ringla över det smälta smöret och blanda noga så all knafe kommer i kontakt med det smälta smöret
/ Bred på frostingen på kakan. / Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. On top of the cake, I made a berry and greek yoghurt frosting – but this is of course optional
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Denna kakan är så god. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.