Säsongen för sparris är kort i Sverige (maj-juni) så nu gäller det att passa på. Igår vispade vi ihop en sparrisrisotto till middag, gott och mycket enklare än man kan tro (speciellt när det är sambon som gör allt jobb
Nu har de första svenska äpplena kommet. De är väldigt syrliga och passar fint till äppelkakor. ÄpplemarängtårtaÄpplemarängtårtan är en lundensisk specialité och skapades av konditorn på konditori Lundagård
Iskallt tyckte maken och barnen men jag tvingade ut hela familjen på terassen för en grillning i den härliga solen och såsom vi har förmånen att ha det, med havet i horisonten
Tycker ni inte att det är dags för ett "ät säsongen - inlägg". Det var längesedan jag skrev ett och jag kan bara skylla det på den totala o-inspiration som hängt över mig hela våren
Så var det den där saffranen igen, jag älskar den. Det har blivit väldans massa kakor och sötsaker här det senaste, men jag lovar, vi äter vanlig mat också
Det är väldigt praktiskt att ha små barnhänder som kan hitta alla trädgårdens bär och plocka dem. Barnen har ju väldigt bra koll på när allt i trädgården mognar och är ofta steget före
Följer du hennes recept så får du säsongens absolut godaste ratatouille. Sensommar i en gryta. Så kallar Lands bloggare Katarina Ekeström sin fantastiska ratatouille
Mer mat i säsong idag. En gryta med rotfrukter och chorizo, som dessutom är perfekt för matlådan. Jag drygade ut grytan med en burk krossade tomater, vilket gör grytan fylligare, men framför allt blir det mer
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Brysselkål är äntligen i säsong igen, denna underskattade lilla kålsort. Här har jag tagit fram ett nytt recept som verkligen lyfter kålen och gör den härligt knaprig och god, testa det nu så kanske det till och med hamnar på julbordet (yes så gott är det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.