Säsongenför sparris är kort i Sverige (maj-juni) så nu gäller det att passa på. Igår vispade vi ihop en sparrisrisotto till middag, gott och mycket enklare än man kan tro (speciellt när det är sambon som gör allt jobb
Solen skiner denna underbara höstdag och det är hög säsongför nyponen. Underbart gott på scones, till havregröten, till en lite lyxigare helgfrukost, på ostbrickan eller varför inte servera som mingelsnacks med färskostcréme på pepparkakor
Ovanligt sent för premiär, förra året grillade vi första veckan i april. Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Jag tror på att äta gott och bra, inte äta mer än vad man förbrukar och röra på sig. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.