Russinbullar 150 g smör. Det här är en variant av släta kardemummabullar som passar vid tillfällen när man vill ha något lite mindre sött än kanelbullar
Få saker gör en så behaglig till mods som lukten av nybakade bullar - det konstaterade vi än en gång under gårdagen, då hela lägenheten, inklusive trapphus och entré, doftade ljuvligt nybakat
Smula jäst i en bunke och rör ut med det ljumma degspadet av vatten och flytande fett. Hacka russinen grovt och tillsätt tillsammans med ljus sirap och salt
Universum skapades troligen vid en stor explosion. Vi påverkasfortfarande av den stora smällen, den som kallas Big Bang, ochvärldsalltet utvidgas ständigt
1. Smula jäst i en bunke och rör ut med det ljumma degspadet av vatten och flytande fett. 2. Hacka russinen grovt och tillsätt tillsammans med ljus sirap och salt
Dag 1. 15-18 st1 dl rågkross2 dl russin4 dl vattenBlanda och låt stå över natten. Dag 2. 20 g jäst3 msk brödsirap2 tsk salt5-6 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl filmjölkBlanda vatten och fil till 37 grader
Blanda jäst, 1 msk vetemjöl och 1 msk socker. Tillsätt 1 dl varmt vatten och rör snabbt ihop. Täck över med plastfolie och ställ åt sidan 15 minuter tills blandningen börjar skumma
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till knappt 37 grader. Häll den över. Rör tills jästen löst sig. Ta i salt, socker, äggulor och hälften av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.