//Matilda Runebergstårtor. 1 1/2 dl strösocker. 1 1/2 dl ströbröd. 1 1/2 dl mandelmjöl. 1/2 dl vispgrädde (mjölk går också bra, men det blir ju lite lyxigare med grädde i smeten. 1 1/2 dl strösocker. 1 1/2 dl ströbröd. 1 1/2 dl mandelmjöl. 1/2 dl vispgrädde (mjölk går också bra, men det blir ju lite lyxigare med grädde i smeten
Tillsätt även mandelarom/punsch. Blanda sedan smetanan/grädden med bikarbonat och vänd ner i degen. Pensla tårtorna direkt efter ugnen med en blandning av vatten, socker och mandelarom/punsch
Fast det heter Runebergstårta är det ju inte en tårta, utan en bakelse. //Matilda Runebergstårtor. 1 1/2 dl strösocker. 1 1/2 dl ströbröd. 1 1/2 dl vetemjöl. Klicka smeten i silikonformen (3/4 av formen fylls med smet) eller i muffinsformar. 1 1/2 dl strösocker. 1 1/2 dl ströbröd. 1 1/2 dl vetemjöl
Så finns det olika åsikter om hur fuktiga/torra bakelserna skall vara. Redan efter nyår börjar det ju finnas Runebersgtårtor att köpa - vi tjuvstartade också lite och åt sådana tidigare i veckan när mina föräldrar hälsade på
Den här lilla bakelsen måste det finnas lika många recept på som det finns människor i Finland. Jag är inte så förtjust i den köpta varianten men den här däremot gillar jag
ex), plast/pappersmuggar eller någon annan form som passar att använda. Tryck ut isglassarna ut formarna när du ska äta, kan behövas spolas/doppas snabbt i varmt vatten för att få bort
Idag firas Runebergsdagen i Finland. För några dagar sedan postade jag ett inlägg on Runebergstårtor och det hittar ni här i fall ni vill baka goda tårtor till eftermiddagskaffet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.