Sätt Ugnen På 200 Grader. Vispa Smöret Och Socker Pösigt. Vispa I Ägget. Blanda De Torra Ingredienserna och rör ner dem i smeten Och sen rör ner gräddet
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör smör, sirap och socker vitt och pösigt. Går bra med elvisp om du "mjukar" upp smöret ca 10 sekunder i mikron
Fast det heter Runebergstårta är det ju inte en tårta, utan en bakelse. Runebergstårtor brukar vi baka och äta i Finland på Runebergsdagen som är den 5
Redan efter nyår börjar det ju finnas Runebersgtårtor att köpa - vi tjuvstartade också lite och åt sådana tidigare i veckan när mina föräldrar hälsade på
Den här lilla bakelsen måste det finnas lika många recept på som det finns människor i Finland. Jag är inte så förtjust i den köpta varianten men den här däremot gillar jag
Nu har vi ju inte haft turen att ha så fint sommarväder och stekande hett, åtminstone i Finland, som det borde vara mitt på sommaren, men enligt väderprognoserna ska det snart bli sommar här också
Semlor kanske man vill säga.  Men inte jag och många andra jag känner.  Och även om receptet också kallade bullarna för “semlor†så är det fastlagsbullar jag gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.