Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. 3 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver½ tsk kanel100 g smör, smält1 dl mjölk3 ½ dl vetemjöl1 äpple, rivet
Vispa ihop det lätt med ägg, curd och grädde. Förutom att ha äppelskivor i kakan pytsade jag också ned lite citroncurd som jag hade kvar i en burk, och ett rivet äpple, som gav extra saftighet
Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Börja med att sätta ugnen på 180 grader, inte varmluft, det är bra om ugnen får stå på ett bra tag så den håller en riktig och jämn temperatur. Rör ut jästen med lite av det 37 gradiga vattnet i en degbunke eller rakt ner i blandarskålen om du har en maskin. Arbeta sen in resten av mjölet lite i taget och kör sen maskinen i minst 5-7 minuter, under tiden skalar du och river äpplena grovt, tillsätt sedan de rivnaäpplena och en del av "fröblandningen" i degen och kör 5 minuter till. 2-3 skalade och rivnaäpplen
Blanda ner smör och de rivnaäpplena i smeten. Tillsätt salt och bakpulvret blandat med vetemjölet. 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 3 ägg 1 nypa salt 1 ½ tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 150 g smör, smält 1 äpple, skalat och rivet. Garnering 2–3 äpplen, skurna i skivor strösocker kanel rostade mandelflarn. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 3 ägg 1 nypa salt 1 ½ tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 150 g smör, smält 1 äpple, skalat och rivet
Sätt rivnaäpplen och kanel ovanpå och häll till sist över fyllningen. Rivnaäpplen. Blanda ihop ingredienserna till pajen, går snabbast och enklast i en matberedare
Till exempel på fredag då det vankas fredagsmys med tacos. Skala och riv äpplet. Det kan man ju inte bara låta passera, så jag köpte med mig en bit hem och började fundera på vad jag skulle göra med den
Jag kryddar alltid min gröt med kanel och idag toppade jag gröten med rivet äpple. Jag har faktiskt sovit med fönstret öppet hela natten, första gången detta år
Fördela i skålar och toppa med kanel, rivet äpple, granatäppelkärnor och pistagenötter. Idag bestämde jag mig dock för att tjuvstarta med risgrynsgröten och kokade mig en vegansk variant till frukost
x Microbakad gröt medäpple och kanel toppat med en mini klick kvarg, blåbär och hasselnötssmör. Dock tar det ju tid med att sätta på ugnen och låta gröten bakas i ugnen, särskilt på vardagsmorgonar
Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Vispa ihop ägget med en gaffel. Fördela smeten ovanpå äpplena. Blanda mjölblandningen med det lättvispade ägget och det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.