Som alla andra måndagar delar jag med mig av ett vegetariskt recept och denna vecka blir det en fräsch och nyttig rotfruktssoppa som toppas med krispig selleri
Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten. Lägg dem i en ugnssäker form & toppa med kalkon. Blanda fänkål, schalottenlök, äpple, apelsin, zest och saft i en skål
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsinoch saffran, och oj vad goda de blev
Medapelsinbottnaroch dulce de leche. Fortsätt med ytterligare en fjärdedel och rör sedan ner resten. Rör försiktigt ner ungefär en fjärdedel av äggvitorna i smeten för att lätta upp smeten innan du fortsätter med resten av äggvitan – då stannar luften kvar i äggvitorna
Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Skär köttet i tärningar och lägg i det kokande vattnet
Rotfruktssoppamed saffran och linser. Idag blir det återigen mat med julsmak här på bloggen, i form av denna underbart goda rotfruktssoppamed smak av saffran
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.