Här är ett exempel från ELLE Mat&Vin där hela reportage med recept är vegetariska. ½ dl timjan. Vi åt den mer som tillbehör, som man brukar göra med gratänger när man är köttätare
Jag blev så nöjd med såsen oxå denna gång. Börja med såsen. Red mjölet med lite vatten o blanda i såsen. 4 dl vin1 msk konc oxfond1 tsk socker1 tsk rosmarin1 tsk timjan3 msk smör1 msk mjölFläskfile. 1,5 kg svensk fläskfileSalt ,peppar, ½ dl chilisås, 2 msk olivolja, timjan o pepparLägg först fläskfilen i marinaden o in i kylen ett par timmar
Ja, jag vet, det tar lite tid att göra och är kanske till och med lite omständigt. Till det grillade tycker jag att ni kan servera en riktigt krämig och framför allt god rotfruktsgratäng
Blanda grädde, mjölk, pressad vitlök och timjan och häll över grönsakerna. Skiva allt tunt och varva i en smord, vid form, krydda med salt och peppar mellan varven
Perfekt helgrätt och perfekt bjudrätt med allt i en gratäng. Varva med färskost och vikta skinkskivor. Ta ut gratängen och toppa med baconbitar och kryddgrönt
Säger godmorgon med ett middagsrecept, kanske till ikväll eller till söndagens matlådefix. Välj ut dina favoritrotfrukter/grönsaker, koka upp i en gräddblandning, toppa med ost och in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.